Keurmerken

90 jaar Hartgerink en Klomp

1926 -2016: 90 Jaar Hartgerink en Klomp

Huidig directeur René Klomp komt met een grote ordner onder zijn arm aangewandeld en bladert snel naar een van de onderste vellen. “Kijk hier staat het: 1926 is Hartgerink en Klomp begonnen op de hoek van de Hoofdvaart in Nieuw-Vennep. Als garagebedrijf, rijwiel- en motorrijwielhersteller en elektrotechnisch bedrijf. De vennoten waren toen Berend Hartgerink en Cor Klomp. Waarvan de laatste mijn opa was. In 1976 nam mijn vader Gerard het bedrijf over. Die verhuisde de onderneming in 1984 naar Hoofddorp en sinds 2 januari 2007 heb ik het bedrijf overgenomen.”

Merkdealer

Kijkend naar de dealerschappen was dat in de jaren 1976-1979 het Japanse Subaru en sinds 1979 is Hartgerink en Klomp Mazda-Dealer voor Haarlemmermeer. “Al weer twee jaar geleden hebben wij ons 35-jarig Mazda dealerschap gevierd met een 35 uur durend feest. Verder zijn wij natuurlijk de nodige jaren verkoopdealer van Daihatsu geweest, maar sinds dat merk van de Nederlandse markt is, verzorgen wij nu nog steeds de serviceactiviteiten. Andere merken in die reeks zijn Daewoo en Chevrolet. Tevens zijn wij servicedealer van Truckland voor de Fiat Professional bedrijfswagens”, vervolgt Klomp.

90 Dagen actie

Om stil te staan bij het jubileum startte het familiebedrijf begin oktober een 90 dagen durende actie. Centraal daarin staan de GT-M Line modellen van de Mazda 2, 3, CX3 en CX5. Sportief en compleet uitgevoerde versies tegen een scherpe prijs. “Daarbij bieden wij kopers van een nieuwe Mazda ‘De beste deal garantie’. Meer informatie daarover is beschikbaar in onze showroom en uiteraard op onze website.  Binnen de acties die tot en met het eind van het jaar lopen, zijn ook onze Fiat bestelauto’s opgenomen en bij de aankoop van een occasion nemen wij het Premiumpakket van de aflevering voor onze rekening. Verder, voor wie snel kan besluiten, hebben wij de 2016 Mazda 6 sedan en stationwagen momenteel staan met en voordeel dat kan oplopen tot 5.000 euro.”

After sales

Ook op after sales gebied is er de komende periode van alles te doen. Te beginnen met 29 oktober aanstaande. “Op die zaterdag houden wij van 12 tot 17 uur onze Vakgarage Controle dag, waarbij wij auto’s van alle merken kosteloos op de meest vitale punten controleren. Wij hopen op deze dag uiteraard vele van onze trouwe Vakgarage-relaties te mogen ontvangen, maar de middag staat open voor iedereen. Wie nu al weet dat hij/zij komt, kan zich het best al even aanmelden via onze website. Wij sluiten die dag overigens af met een aangeklede barbecue. Op 5 november organiseren wij een Daihatsu Terugkomdag. Speciaal voor wie een auto van dat merk heeft, bieden wij een gratis controle op 15 punten aan. De week erna, vanaf 12 november, starten wij weer met de grote winterwielenactie en – controle. Wie de Mazda daarbij uitgebreid wil laten checken met het oog op de komende winter kan daarvoor op alle werkdagen een afspraak maken. De kosten hiervoor bedragen 14,95 euro.”

Blik vooruit

Begin volgend jaar is René tien jaar eigenaar van het mooie dealerbedrijf en komt daar tijdens de bekende Nieuwsjaarreceptie zeker op terug. In dat verhaal zal hij zijn opa, ouders, echtgenote Maaike en het hechte team medewerkers zeker benoemen. “Verder kijk ik graag vooruit op de ontwikkelingen waar Mazda mee komt. Zoals de compleet nieuwe MX5 RF, medio volgend jaar komt de nieuwe CX5 en ook de facelift voor de Mazda3 is inmiddels aangekondigd. Kortom er is zowel bij ons huismerk als ons bedrijf de komende tijd veel te doen.”