Image
Pand

Erkend Duurzaam

Scroll to content

Bij Hartgerink en Klomp gaan we altijd een stap verder. Wij streven naar verantwoord ondernemen voor milieu én mens. Dat maakt duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijk speerpunt binnen onze bedrijfsvoering.

Wij, bij Hartgerink en Klomp, zijn ons bewust van het belang om bij te dragen aan een betere, gezondere samenleving. Wij zullen dan ook nog actiever en intensiever gaan inzetten op onderwerpen als recyclen en elektrisch vervoer om op die manier de belasting voor het milieu vanuit onze organisatie zoveel mogelijk te verminderen.

Image
erkend duurzaam

Erkend Duurzaam Ondernemen

Om duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen concreet te maken, doet Hartgerink en Klomp mee met het programma Erkend Duurzaam Plus. Dit programma, speciaal ontwikkeld door BOVAG, toetst bedrijven in de automotive sector op zaken als energiebesparing en het scheiden van afvalstromen, aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van personeel, werkomgeving en de verkoop van energiezuinige auto’s.

De BOVAG brengt met dit programma de duurzaamheid van elke dealer in kaart. Het onderzoek wordt getoetst door het onafhankelijke Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM).

De richtlijn vermeldt de Europese doelstelling van een 20% lager Europees energieverbruik in 2020. Conform de Europese wet- en regelgeving voeren wij alle energiebesparende maatregelen door die binnen vijf jaar worden terugverdiend. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor het plaatsen van ledverlichting, aanwezigheidsdetectie en slimme meters waarmee op verschillende locaties een besparing mogelijk is op de energierekening.

Image
fietsen

Hoe vertaald dat zich voor mens en materiaal?

Duurzaamheid vertaalt zich voor Hartgerink en Klomp in veel verschillende dingen. Heel concreet, het scheiden van afval en waar mogelijk recyclen van onderdelen en het gebruik van duurzame materialen. Verder wekken wij onze eigen energie op, ons pand is namelijk voorzien van zonnepanelen welke ervoor zorgen dat onze CO2-footprint enorm verkleind is. Daarnaast hebben wij (elektrische) leenfietsen en elektrisch vervangend vervoer beschikbaar voor onze klanten.

Duurzaamheid betekent voor Hartgerink en Klomp ook bewust omgaan met mensen. Zo is er aandacht voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden, opleiding en toekomstperspectieven te bieden. 

Bij ons vind je:
De beste opties om jouw droomauto te rijden
Vakkundig onderhoud en service
De scherpste acties