Image
banden

Banden en uitlijning

Seizoenswissel

Ieder jaar hebben wij een aantal weken waarin wij uw auto voorzien van de seizoenswissel. Wij wisselen de zomerbanden voor de winterbanden in het najaar en andersom in het voorjaar. Deze weken noemen de ´Wielen Wissel Weken´.

Ook de opslag van de banden doen wij. Hartgerink en Klomp heeft ruimte voor banden van elke auto. Wij slaan de banden veilig op tot de volgende wissel zodat u dat niet hoeft te doen.

De banden die voorzien van velgen, een complete set wielen, die geven wij graag wat extra aandacht. Deze bergen wij schoon op in de opslag, tegen meerprijs.

Image
nick band

Winter-/zomerbanden

De kosten voor de wielenwissel bedragen voor complete band/velg combinaties € 70,--. De opslag is gratis bij Hartgerink en Klomp. Het schoonmaken en reinigen van de wielen kost naast de wissel kosten nog is een € 25,--.

Meer en deel heeft een complete winterset naast zijn of haar winter-/zomerwielen. Voor de mensen die losse winterbanden hebben is het uitvoeren van een wielenwissel meer werk en vereist dit ook de banden opnieuw uit te lijnen. De kosten voor het wisselen van een losse set banden bedragen € 125,--

BANDENSPANNINGSLAMPJE

Gaat er een oranje lampje branden met een uitroepteken erin? Dan kan dat zomaar wel is het bandenspanningslampje zijn. Dit lampje gaat branden wanneer de bandenspanning te laag is. Daarbij is de kans groot dat één van de banden lek is. Voor het controleren van de bandenspanning mag je altijd langsrijden. Ben je nou niet zeker van het lampje?

Rijdt langs of bel ons op 023-5543838 en wij helpen jou daarbij!

Mocht dit lampje gaan branden na een bandenwissel: bijvoorbeeld van de winterbanden naar de zomerbanden dan dient u het systeem alleen even te resetten. Het resetten is per model verschillend. In de handleiding van de auto staat precies wat u dient te doen. Gaat het lampje nou nog een keer branden is het zaak de banden controleren op een lek en even de bandenspanning controleren en zo nodig bijvullen.

Voor het controleren van de bandenspanning en het zo nodig bijvullen kun je gewoon langsrijden. Hier hoeft geen afspraak voor gemaakt te worden.

Image
banden timo

MEER PROFIEL IS BETER

Wij zeggen altijd, minimaal profiel is goed, maar meer profiel is beter. Dit zeggen wij niet voor niets. Meer profiel betekent meer veiligheid en een korte remweg. Jouw autobanden zijn namelijk het enige contact met het wegdek. Een goed bandenprofiel beperkt bovendien de kans op aquaplaning bij bijvoorbeeld regen.

Voor de APK zijn er ook eisen wat betreft bandenprofiel, deze verschillen niet of je nou op zomerbanden, winterbanden of all-season banden rijdt. De minimale grens voor de APK bedraagt 1,6 mm. Dit is het moment dat de auto wordt afgekeurd op profiel en dus geen APK verlenging krijgt. Wij adviseren de banden te vervangen bij ongeveer 3 mm, dit is het moment dat de unieke eigenschappen van de band verslechteren.

Image
banden

Voor winter-/ all-seasonbanden geldt naast de bekende APK eisen ook nog een veiligheidseis. Omdat het profiel van winter-/ all-seasonbanden extra belangrijk is, zeker is gebieden buiten Nederland waar het kouder is, meer sneeuw en/of ijs ligt. In veel Europese landen is het rijden met winter-/ all-seasonbanden met voldoende profiel verplicht. Onder de 4 mm verliezen de winterbanden hun unieke eigenschappen en wordt de winterband eigenlijk een zomerband. In dat geval raden wij je ook aan om nieuwe winterbanden aan te schaffen en te monteren.

Laat daarom de profielen van de banden door ons opmeten en krijg advies op maat. 

Zijn er vragen over de bandenwissel of over de opslag?

Neem dan contact op met ons en wij informeren je verder.

Aanhef
Image
Maaike

Maaike

Aftersales and service
Bij ons vind je:
De beste opties om jouw droomauto te rijden
Vakkundig onderhoud en service
De scherpste acties