Image
apk

Onderhoud en APK

Waarom periodiek onderhoud?

Laat jaarlijks de motorolie verversen want dit zorgt ervoor dat er minder viezigheid in de olie zit. Daarnaast heeft het verversen als voordeel dat het roestvorming voorkomt en de olie zijn juiste dikte behoud waardoor de afdichting tussen de cilinderwand en zuiger goed blijft. Wanneer u weinig kilometers rijdt, komt de motor minder vaak op temperatuur. Dit zorgt ervoor dat de oliefilter sneller vies wordt. 

Goed onderhoud is immers onderhoud dat precies op tijd wordt uitgevoerd en volgens de voorschriften van de autofabrikant. Dit gaat verder dan alleen een olieverversing. Denk daarbij aan controle van de motor en de bevestiging, controle van het chassis, carrosserie controle en tegenwoordig ook veel software en firmware updates.

Wij controleren de werking van alle systemen, denk aan remmen, verlichting en veiligheidssystemen. Niet te vergeten, het onderstel; controle van de wielophanging, werking van de stuurinrichting en de aandrijving.

Voordelen van service en onderhoud bij Hartgerink en Klomp

Vakbekwame monteurs

Reparatie en onderhoud

Ruime werkplaats

Eerlijk advies

Image
garantie verzekering

APK

Iedere auto zal eraan moeten geloven, de APK keuring. Deze Algemene Periodieke Keuring is een veiligheidscheck die door de overheid is ingesteld. De keurmeester toetst de auto op basis van drie onderdelen, verkeersveiligheid, milieu en registratie. De APK keuring is ook het moment waarbij eventuele gebreken aan de auto zichtbaar worden. Dit zorgt ervoor dat dit niet meer schade aanricht dan nodig is. Bij Hartgerink En Klomp bent u aan het juiste adres voor deze autokeuring.

Uw auto kan twee maanden voorafgaande aan het aflopen worden gekeurd. Het keuren van uw auto zonder afspraak is niet mogelijk omdat we onze klanten de nodige tijd willen geven die daarvoor nodig is en teleurstelling willen voorkomen.

Image
steeksleutel

Steeksleuteltje

Brand er nou een steeksleuteltje op uw dashboard dan is uw auto toe aan onderhoud. Dit is een oranje lampje in de vorm van een steeksleutel. De monteurs resetten na uitgevoerd onderhoud altijd de interval.