Image
pand

Over ons

Al 40 jaar Mazda-dealer!

 

Hartgerink en Klomp, partner in mobiliteit, is een bedrijf waar de wens van de klant nog steeds centraal staat. Op het gebied van aanschaf en onderhoud van mobiliteit kan bij ons praktisch alles, zolang het maar kenbaar is. Met meer dan 90 jaar ervaring weten wij precies wat goed is voor jouw auto, bedrijfswagen of camper en wat wij u te bieden hebben.

Als officieel dealer van Mazda én partner van Truckland (Fiat Professional) bieden wij een compleet gamma aan personen- en lichte bedrijfswagens. Daarnaast is onze werkplaats door het universele Vakgarage merkonafhankelijk zodat wij elk merk auto, bedrijfswagen of camper kunnen onderhouden.

Image
Oude pand

De wortels van Hartgerink en Klomp dateren uit de jaren ’30.

Het was de heer B. Hartgerink die in Nieuw Vennep een bedrijfje oprichtte dat rijwielen, was- en naaimachines en ander klein elektrisch materiaal verkocht en repareerde. Ongeveer een decennium later kwam de heer C.J. Klomp daar als technicus werken. Op dat moment kwamen er steeds meer auto’s op weg welke onderhoud en reparaties nodig hadden.

Image
Pand

In 1946 werd bovengenoemde C.J. Klomp mede firmant en de naam van het bedrijf veranderde in ‘Fa. Hartgerink en Klomp’. Auto’s werden voor het bedrijf steeds belangrijker. Na veertien jaar kwam de tweede generatie Klomp bij het bedrijf werken welke in 1976 het bedrijf heeft overgenomen. De rechtsvorm veranderde in Hartgerink en Klomp b.v. De toenmalige directeur, de heer G.A. Klomp, heeft in 1979 samen met de Nederlandse importeur besloten een officieel dealerschap van Mazda te starten. Dit werd een overweldigend succes dat al snel uitgeweken moest worden naar meerdere panden en uiteindelijk een verhuizing in 1985 naar Hoofddorp-Noord teweeg bracht.

Tijdens de AutoRai van 1995 vond de Europese introductie van het Koreaanse merk Daewoo plaats. Vanaf dat moment werd er naast Mazda ook een officieel dealerschap van Daewoo gevoerd. Een nieuwe b.v. was geboren: Klomp Hoofddorp. Door toenemende groei van het merk Mazda werd een jaar later het dealerschap voorgezet op een nieuwe locatie in Hoofddorp-Zuid en bleef Daewoo, dat sinds 2005 onder de naam Chevrolet door het leven gaat, achter op de ‘oude’ locatie.

Image
De grote bouw van het pand

Sedert 2008 staat de derde generatie ‘Klomp’ aan het roer, Dhr. René Klomp. Bij Klomp Hoofddorp neemt vanaf dat jaar schoonzoon Livius Lageweg de directietaken waar. Voor de familie Klomp was het jaar 2008 dubbel feest, want Hartgerink en Klomp werd, door behoefte aan compacte zuinige auto’s, officieel dealer van het Japanse merk Daihatsu. Helaas kwam door besluitvorming van de directe in 2011 een einde aan de verkoop van nieuwe Daihatsu ‘s, waardoor het bedrijf enkel servicepunt werd.

Image
René en Maaike

Door het ontbreken van lichte bedrijfswagens bij de merken Mazda en Chevrolet is Hartgerink en Klomp in 2012 officieel sales partner van Truckland geworden waardoor modellen van Fiat professional kunnen aangeboden worden. Ook het onderhoud van deze merken werd daardoor geen enkel probleem.

In 2014 heeft Klomp Hoofddorp door besluiten van de fabrikant het dealerschap van Chevrolet moeten beëindigen. Door snel schakelen is besloten als universeel bedrijf verder te gaan onder de vlag van Vakgarage. Door merkonafhankelijk onderhoud zijn beide bedrijven in staat elk merk auto, camper of bedrijfswagens te onderhouden. Hartgerink en Klomp heeft de nieuwe slogan ‘Partner in mobiliteit’ toegevoegd. Partnerschap met particuliere en zakelijke klanten wordt nagestreefd op het gebied van mobiliteit. Hierbij worden auto’s slechts een onderdeel van het totaalpakket welke het bedrijf aanbiedt. Bij Hartgerink en Klomp kan namelijk alles, zolang het maar met uw mobiliteit te maken heeft.

Image
klant

MISSIE

Wij geven onze klanten persoonlijke aandacht en oprechte interesse, waardoor onze klanten blij verrast zijn en het met enthousiasme doorvertellen.

VISIE

Hartgerink en Klomp – het voelt als thuiskomen
Partner in mobiliteit 
Ruim 90 jaar geleden gestart als reparateur van alles met een motortje, zijn we doorgegroeid tot een echte partner in mobiliteit. Bij ons kan werkelijk alles op het gebied van mobiliteit, zolang je het maar kenbaar maakt. 

Image
H&K

Op alle vlakken willen we behulpzaam zijn en we kunnen je helpen met het juiste advies. Dit kan met de huidige technologie ook op afstand, zelfs het inlezen van nieuwe software in de auto (Connect Car).


Of het nu gaat om een personenwagen, een bedrijfsauto, uw onderhoud of (schade)reparatie, onze medewerkers geven persoonlijke aandacht om u van het beste advies te voorzien. Het automerk maakt voor ons niet uit. De filosofie van Mazda is voor ons leidend, het moet Verbonden, Verassend, Persoonlijk en Gemakkelijk zijn.

Image
werkplaats

Hier zien we kansen:
Als wij één van de beste (Mazda) dealers willen blijven, zullen we mee moeten veranderen en nog meer voor gemak moeten zorgen. Dus haal en brengservice, internet showroom 24 uur per dag open, 24 uur bereikbaar voor vragen en korte wachttijden.


Wij zullen verwachtingen overtreffen, door niet alleen in gemotoriseerd vervoer te voorzien, maar zeker ook elektrisch en daarnaast ook fietsplannen en wellicht zelfs horeca en/of sport.  
De sfeer van thuiskomen, gezelligheid en bij alles wat we doen werken we vanuit de gedachten van de klant, want dat zit in ons DNA. 

 

KERNWAARDEN:

- Aandacht

- Professioneel

- Vertrouwen

Geweldig goed geholpen na klacht over mijn auto. Heel tevreden weggegaan.
Linda Menting
Image
fietsen

Wij streven naar verantwoord ondernemen voor milieu én mens.

ERKEND DUURZAAM ONDERNEMEN

Ons team

Maak kennis met onze collega's.

Ons team

Image
René
Image
Maaike

Maaike

Aftersales and service
Image
Sylvia

Sylvia

Aftersales and service
Image
Jesse

Jesse

Salesmanager
Image
Dennis
Image
NickH
Image
AUKE

Auke

Sales zakelijk
Image
Tom
Image
Timo

Timo

Sales and social media
Image
ALI
Image
Nico

Nico

Verkoopadministratie
Image
Roos
Image
Raymon

Raymon

Werkplaatschef
Image
Menno

Menno

Werkplaats
Image
Dani

Dani

Werkplaats
Image
NickB

Nick

Werkplaats
Image
Ruud

Ruud

Werkplaats
Image
Ton

Ton

Werkplaats
Image
Manouk

Manouk

Aftersales
Image
Michael

Michael

Werkplaats

HOE KUNNEN WE JE VERDER HELPEN?

Meer weten? Neem contact met ons op.